Praktijk Heart vs. Brain - Coaching                            
 E-COACHING 

EFFICIËNT, EFFECTIEF EN LAAGDREMPELIG


Voordelen online therapie 

  • Laagdrempelige vorm van therapie
  • Geen wachtlijst 
  • Wanneer het jou uitkomt
  • In je eigen tempo
  • Binnen een beveiligde omgeving 
  • Bewezen effectieve methodes 
  • Lage tarieven 


 


Online therapie voor verschillende klachten


De huidige tijd vraagt om een flexibele vorm van coaching. Dankzij e-coaching kunnen coachingstrajecten effectief en efficiënt worden ingericht, waardoor je snel, resultaatgericht en duurzaam kan worden geholpen met je vragen en/of problematiek. 


Direct starten 

Naast deze voordelen is het bij online therapie ook nog eens zeer prettig dat er geen wachtlijst bestaat. Je kunt meestal al binnen enkele werkdagen beginnen aan de therapie. Op deze manier kun je snel en effectief van je klachten afkomen.

De online therapie van Heart vs. Brain is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Hierbij staat de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag centraal. Je onderzoekt welke factoren je klachten in stand houden en op welke manier je kunt ingrijpen. De therapie bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten. Grondige intake

Nadat je je hebt aangemeld krijg je vanuit een beveiligde omgeving een e-mail met een link naar een aantal vragenlijsten. Je kan dan direct beginnen met het invullen van deze vragenlijsten. Dit is een zorgvuldig onderzoek naar je klachten. Het helpt mij om inzicht te krijgen in je problematiek en jou de juiste zorg te bieden.Intensief online contact

Tijdens de therapie werk je minimaal één keer per week of wanneer het je voorkeur heeft vaker aan je persoonlijk traject. Doordat de therapie zo intensief is kom je gauw tot de kern van het probleem en kun je snel aan je vooruitgang gaan werken.Oefeningen en feedback

We doorlopen een gestructureerd traject, waarbij ik je steeds oefeningen en feedback geef. Dit kunnen schrijfopdrachten zijn, maar ook opdrachten om ergens over na te denken of iets op een andere manier aan te pakken dan je gewend bent.


EFFICIËNTIE EN EFFECTIVITEIT


E-coaching gaat sneller dan face-to-face coaching

Je kan meerdere mails per dag sturen. Je hebt niet eens in de twee weken ‘eindelijk weer’ een afspraak. Hierdoor kan je het proces versnellen, sneller tot de kern van je probleem en dus ook sneller tot leren komen. Ook hoef je niet te wachten op je afspraak als je nu een issue hebt. Je kan mij dan meteen mailen.


Er is bij e-coaching meer tijd dan in een face-to-face gesprek

Je hoeft namelijk niet primair te reageren op de vragen die ik je stel. Je kan alles rustig uiteen zetten op het digitale papier en ontwart en structureert zo gelijk je gedachten. Dit werkt heel verhelderend. En het helpt je reflecteren, ook omdat je het hele proces vaker na kan lezen.


Je kent mij niet persoonlijk als coach, en daar heb je misschien ook geen behoefte aan

Het geeft je een bepaalde sociale anonimiteit die er onder andere voor zorgt dat je je minder sociaal wenselijk hoeft op te stellen. Het contact is niet minder intensief dan bij reguliere coaching, maar er is een afstand die je als zeer prettig en veilig kunt ervaren. Zo ga je sneller tot de kern van je vraagstuk, heb je minder last van sociale schaamte en zijn taboe’s gemakkelijker te bespreken.


Je bent met je coachingsproces bezig in een zelfgekozen ruimte en op een moment dat het jou het beste uitkomt

Je kan reageren wanneer jij dat wilt en dat zorgt mede voor een betere concentratie en ‘aanwezigheid’ in het proces.


Met e-coaching is het gemakkelijker om succes-ervaringen op te doen

Je werkt met relatief kleine actiestappen. 


Toch iemand zien?

Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om een E-Coaching traject om te zetten naar een regulier traject.